cinqcour baarn nl 2017-2021

cinqcour bedrijfsruimten appartementen baarn groenesteijn architecten buro, groenesteijn architects
cinqcour bedrijfsruimten appartementen baarn groenesteijn architecten buro, groenesteijn architects
cinqcour bedrijfsruimten appartementen baarn groenesteijn architecten buro, groenesteijn architects
cinqcour bedrijfsruimten appartementen baarn groenesteijn architecten buro, groenesteijn architects
In samenwerking met Boontjes Bouwadvies is een voorstel gemaakt om een voormalige opslagplaats voor inboedels in het centrum van Baarn uit te breiden en om te vormen tot een gemengd complex met bedrijfsruimten op de begane grond en appartementen op de verdiepingen. Letterlijk centraal in het plangebied staat een rechthoekig gebouw van drie verdiepingen uit ±1888, de Remise genoemd.
Uit analyse van de situatie bleek dat de huidige bebouwing vooral op het binnengebied is georiënteerd (introvert) en de Remise nauwelijks vanuit de openbare ruimte zichtbaar is. Door de bijzondere ligging van het perceel kan het ook een bijdrage leveren aan het naastgelegen parkeerterrein. Het voorstel bouwt zoveel mogelijk verder op de aanwezige structuur met als drie belangrijkste ingrepen, (1) de begane grondlaag openen waardoor deze zich meer richt op de openbare ruimte, (2) een esthetisch zwaartepunt op de hoek van het parkeerterrein maken in de vorm van een nieuw ‘pakhuis’ en (3) de entree van het binnenterrein verleggen naar de oostzijde waardoor de historische Remise zichtbaar wordt vanuit de openbare ruimte.

Urban proposal to transform a former business site in a mixed used area for living and working. Central focus point is a characteristic storehouse from 1888.

opdrachtgever: cinqcour, baarn
team: niels boontjes, martin groenesteijn

This entry was posted in under construction. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.