buro | office

architektenburo groenesteijn architects
2011 publicaties groenesteijn architect, baarn | architektenburo groenesteijn architects
nederlands architectuurinstituut, rotterdam, expositie tentoonstelling | architektenburo groenesteijn architects

architektenburo groenesteijn

Groenesteijn architects is een klein architectenbureau gevestigd in Baarn, NL. Door in een netwerk met collega’s Albert Luijk, Kees van der Hoeven en Peter Meijer en specialisten op het gebied van constructies, bouwfysica, installaties en bouwkosten samen te werken is het ook mogelijk grote projecten aan te kunnen.
Oorspronkelijk is het architectenbureau opgericht door Herman Groenesteijn (1943) in 1974 en sinds 1994 voortgezet door ir Martin Groenesteijn (1968) als groenesteijn architects. Kernwoorden in het werk zijn: eenvoud, krachtig, elegant, helder, ingenieus, economisch en duurzaam.
Groenesteijn architects is naast architectonische opgaven ook betrokken bij stedenbouwkundige plannen, tuinen, interieurs en ontwerp van gebruiksvoorwerpen.
Samen met opdrachtgevers wordt binnen duidelijke randvoorwaarden gezocht naar het maximale resultaat.
In het kader van de permanente beroepsontwikkeling (PBO) worden actuele ontwikkelingen in het architectenvak op de voet gevolgd.

groenesteijn architects

Groenesteijn architects is a small Dutch office based in Baarn, the Netherlands. Originally founded in 1974 by Herman Groenesteijn (1943) and from 1994 forwarded by Martin Groenesteijn MSc (1968).
Central aspects in the work are; simplicity, powerfulness, elegancy, smart solutions, economics and sustainability.
Mainly involved with architectural developments but also with urban planning, gardens, interiors and objects. with the clients we search for maximum results within the given boundaries.
In some projects cooperation with colleagues like Albert Luijk, Kees van der Hoeven and Peter Meijer is made and with consultants like structural, services and physics engineers and calculation experts.

‘hele mooie, zorgvuldige en goeie architectuur, gewoon duidelijk… eenvoud en soberheid kan heel mooi zijn’

Frank van de Poll in het Haarlems Dagblad van 24 augustus 2005 over canyon house.

‘met minimale inzet van esthetische opsmuk, toont de architect zoveel mogelijk de ware aard van de materialen’

Anne Seghers in ‘de Architect’ november 2010 over universal house.

‘helderheid in ruimtelijke vormen en eenvoud in materialisatie zijn de uitgangspunten voor dit interieurontwerp’

Redactie dearchitect.nl januari 2011 over universal house.

‘groenesteijn heeft het huis met veel zorg voor de buitenruimte ontworpen… een woning die zich op subtiele wijze aansluit op de omgeving…’

Pierijn van der Putt in ‘de Architect’ juli/aug 2004 over canyon house.

‘originele dakvorm in relatie met duurzaamheid. helder en eenvoudig concept.’

Juryrapport over L34 house, 2003.

‘In plaats van radicale sloop en nieuwbouw wordt een strategie voorgesteld om het gebied door chirurgische ingrepen in de vorm van toevoegingen geleidelijk te transformeren. Daarmee stelt het plan op intelligente manier het omgaan met het erfgoed uit de jaren vijftig ter discussie…’

Juryrapport over re-animating bakema, 2004.

‘Hoe je op de resten van twee wrakke pandjes een nieuw monument kunt oprichten. Een baken van daadkracht, werklust, ideeënrijkdom en goede smaak… groenesteijn deed het in twee jaar.’

Bert van den Hoed in het Utrechts Nieuwsblad van 27 mei 1995 over GGKG house.

‘bouwplannen die in positieve zin opvallen door een bijzondere architectuur, goede inpassing in de een bestaande omgeving of door andere ruimtelijke kwaliteiten’

Welstandprijs PUWC ‘plan vd maand’ maart 1993 over GGKG house.

Van de redactie van de architectengids 2008-09 kreeg groensteijn achitects drie sterren; wat ‘werk van constant hoog niveau’ betekend.