koken in de tuin baarn nl 2017-2018

huis verbouwing keuken baarn groenesteijn architecten buro, groenesteijn architects
huis verbouwing keuken baarn groenesteijn architecten buro, groenesteijn architects
De bestaande dubbele woning is een ontwerp van het architectenbureau Kleinhout en Van der Steur uit 1922. Niet helemaal duidelijk is of opdrachtgever in de jaren twintig zelf bewoner was van één van beide woningen of dat het een speculatieve ontwikkeling is geweest. In ieder geval is duidelijk dat bewoners van de woningen inspraak hebben gehad op het ontwerp, de beide achtergevels zijn namelijk verschillend uitgewerkt terwijl de andere gevels van de woningen gelijk zijn. Bij het huis wat nu uitgebreid is waren een balkon en een tochtportaal aanwezig terwijl de buurgevel vlak is. Met name dat portaal blokkeerde de zichtrelatie met de tuin. De wens van de huidige bewoners is -naast het verbeteren van het zicht op de tuin- het vergroten van de keuken. Een nieuwe lichte keuken met terras in de tuin maken mogelijk dat de voormalige keuken bijkeuken wordt. Door deze ingreep gaat de besloten tuin deel uitmaken van het woonprogramma.

opdrachtgever: particulier
team: martin groenesteijn, pieter stam
constructeur: adviesbureau a. de lange bv, nijkerk
hoofdaannemer: bouwbedrijf van garderen, baarn
e-installaties: ben breunesse, baarn
w-installaties: ruud breuker, baarn

This entry was posted in under construction. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.