bours baarn nl 2020-21

In de jaren twintig heeft bouwvereniging ‘de Zonnebloem’ een complex ‘landhuisjes’ gerealiseerd aan de Ferdinand Huycklaan in Baarn naar ontwerp van architect L.H. Bours.
De dubbele woningen -in twee typen- waren van oorsprong niet wit maar zijn kort na de oplevering wit geschilderd, mogelijk vanwege vochtproblemen. Het ensemble staat ondertussen op de nominatie om gemeentelijk monument te worden. Door de jaren hebben we voor meerdere opdrachtgevers uitbreidingen aan deze woningen ontworpen, zoals bijvoorbeeld ‘white house’‘.
Veel van deze huizen hebben aanbouwen aan de achterzijde en vaak zijn deze erg gesloten waardoor er nauwelijks een relatie is met de ruime, zonnige achtertuin. Bij deze woning is keuken naar de voormalige achterkamer verplaatst, centraal in de woning. Hierachter is een relatief bescheiden nieuwe aanbouw gemaakt, die iets lager ligt en een sterke verbinding maakt met de tuin. De nieuwe achtergevel heeft één kijkraam in de symmetrieas van het huis, daarnaast een forse schuifpui en een loopdeur.

opdrachtgever: particulier
ontwerp: martin groenesteijn, pieter stam
constructeur: adviesbureau a. de lange bv, nijkerk
aannemer: kuenen onderhoudswerken, varsseveld
kozijnen: tifa roes, varsseveld
fotografie: christiaan de bruijne, koog a/d zaan

This entry was posted in index, residential. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.