ver-huis loosdrecht nl 2019-2021

ver-huis loosdrecht groenesteijn architecten buro, groenesteijn architects
ver-huis loosdrecht groenesteijn architecten buro, groenesteijn architects
VERhuis gaat niet over verhuizen maar over wat ook wel ‘omhuizen’ wordt genoemd. In dit geval VERduurzamen, VERbouwen en VERgroten van je eigen huis. Deze semi-bungalow uit de jaren zeventig wordt bewoont door een gezin en is al jaren familiebezit. De locatie en ruime perceel worden zeer gewaardeerd maar het huis is niet met het gezin meegegroeid en in architectonische zin niet bijzonder. Het bestemmingsplan biedt ruimte om het hoofdgebouw te vergroten waardoor een volwaardige eerste verdieping en een ruimte kapverdieping kan worden gerealiseerd. Daarnaast wordt de bestaande aanbouw maximaal vergroot binnen de vergunningsvrije regels.
Het uitbreiden (vergoten) van het gebouw en het herdenken van het woonprogramma is aanleiding om ook de plattegronden te herzien (verbouwen). Daarnaast is deze ingrijpende operatie ook een uitgelezen kans om de isolatie en installaties te optimaliseren (verduurzamen) waardoor het huis aan de huidige nieuwbouw standaard voldoet.

Extension and remodelling of a semi bungalow that originated from the seventies. This makeover also gives the opportunity to make the house sustainable to current standards.

opdrachtgever: particulier
team: martin groenesteijn

This entry was posted in residential. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.