merhula baarn nl 2019-24

Sinds 2019 heeft Scouting Merhula plannen over hun gebouw (nieuwbouw, uitbreiden, verbouw) vanwege de groei van het aantal leden en de ontwikkelingen rond Paleis Soestdijk. Medio 2021 is het bestaande gebouw door brand verloren gegaan. Dat eenvoudige, houten gebouw -in 1966 geopend door Koningin Juliana- was volgens zeggen ook in gebruik als kleuterschool voor de prins(essen) en stond binnen de omheining van het toenmalige paleis Soestdijk, in een bosachtig frans-engelse landschapspark.
In de buurt van het scoutinggebouw zijn nu plannen voor de bouw van appartementen. Daardoor benader je het scoutingterrein in de toekomst anders dan nu. Het nieuwe gebouw komt op de plek van het oude en is in basis een eenvoudige rechthoek met daarop een zadeldak. Uit de rechthoek zijn twee ‘happen’ genomen, één voor de entree en één voor de opslag van pionierhout (lange boomstammen om mee te bouwen). De gevels zijn ‘in basis’ bekleed met zwarte houten planken, om route naar de entree te begeleiden worden ook naturel delen gebruikt. De constructie is ontworpen in een zgn. passief-bouwsysteem. Dat is heel energiezuinig en bijkomend voordeel is dat een deel van de werkzaamheden door de leden zelf kan worden uitgevoerd.

opdrachtgever: scouting merhula, baarn
ontwerp: martin groenesteijn
visualisatie: boontjes bouwadvies, baarn
constructeur: engiko, baarn
adviseur beng: bureau kent, utrecht
adviseur bouwkosten: van twillert calculatiebureau, bunschoten
aannemer: van de grift bouw soest bv
e-installaties: nog niet bekend
w-installaties: reijerse, soest

This entry was posted in under construction. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.